Bodoči študentje se lahko na informativnih dneh pozanimajo o različnih smereh študija, ki jih zanimajo, in se na podlagi tega lažje odločijo, kje bodo nadaljevali svojo izobraževalno pot. Mnogi, ki ne prihajajo iz mest, kjer nameravajo študirati, iščejo tudi informacije o možnostih bivanja v času študija.

Bodoči bruc Gašper Čefarin iz Nove Gorice se je odločil za študij dvopredmetne smeri filozofije in slovenistike, kot je dejal za STA, pa si prebivališča še ni priskrbel.

Lara Šef iz Ljubljane se v prihodnosti vidi kot prevajalko, zato je na današnjem informativnem dnevu obiskala smer slovenistike, španskega jezika in književnosti. Maja Trampuš iz Ljubljane je prav tako obiskala študij primerjalne književnosti, kljub temu, da je njena prva želja študij medicine.

Aljaž Vidic iz Žirovnice pa si je izbral študij angleščine in geografije, saj se ne more odločiti za samo eno smer, je dejal za STA. Tudi on si še ni poiskal prebivališča v Ljubljani.

Tudi dijaki so bili radovedni ob obisku srednjih šol, le da so bili razlogi za izbiro šole precej drugačni.

Laura Kadrija iz Ljubljane se je odločila za obisk Aškerčeve gimnazije, ker se ji zdi zanimiva in je v bližini njenega doma. Medtem pa se je Ljubljančanka Neva Presiček za isto gimnazijo odločila, ker je, kot pravi, znana po dobrih učiteljih in se ji zdi zanimiva.

Samir Spahić iz Ljubljane se je odločil za obisk smeri izobraževanja za varnostnega tehnika, saj mu je zelo všeč in ker v varovanju dela tudi njegov brat. Tudi Ermin Batić iz Ljubljane se je odločil za isti poklic, in sicer po nasvetu prijatelja.

Do koristnih informacij o izobraževalnih ustanovah in možnostih kasnejše zaposlitve lahko bodoči dijaki in študentje pridejo še danes popoldan in v soboto, kasneje pa bodo informacije na voljo tudi na različnih spletnih straneh šol in fakultet ter študentskih organizacij.