Wolfov zagovor, ki je zaradi branja njegovih avstrijskih zaslišanj trajal več kot štiri ure, se je začel precej nervozno. Poslovnež slovensko-nemškega rodu z nemškim, kanadskim, slovenskim in hrvaškim državljanstvom je zavrnil vse obtožbe zoper njega, obtožnico pa je označil za konstrukt tožilke, "katere mož je bil član teroristične morilske bande". Povedal je, da ni nikoli nobenemu nič obljubil ali da bi komu kaj pomagal. Vsi sodni postopki proti njemu, Walter Wolf je med obtoženimi tudi v avstrijskem delu afere Patria, pa naj bi bili hitlerjanske in stalinistične metode, saj so v tistih časih ljudi obsojali le na podlagi indicev.

Tožilec Andrej Ferlinc je imel včeraj precej težav z zasliševanjem Wolfa, saj so ga neprestano prekinjali zagovorniki obtoženih in opozarjali na nepravilno formulacijo njegovih vprašanj. Zato si je vrhovni državni tožilec prislužil precej neprijetno opozorilo sodnice, da se je treba na obravnavo primerno pripraviti. To so izkoristili nekateri zagovorniki, saj je prišlo do predloga, da bi morda delo tožilca v zadevi Patria vzeli pod drobnogled njegovi nadrejeni. "Moja pripomba je bila dana, potem ko je sodnica dejala, kaj naj stori, ko je ugotovila, da tožilec ali ni pripravljen ali pa nepravilno postavlja vprašanja. Glede na to, da je bilo postavljenih več kot trideset vprašanj, pa skoraj nobeno ni bilo dovoljeno, je bil moj odgovor na vprašanje sodnice, da lahko opozori njegovega predpostavljenega, naj ugotovi, kako poteka obravnava. Tako kot poteka zdaj, dejansko izgubljamo čas zaradi tega, ker se vprašanja postavljajo nepravilno ali pa se vprašanja po nepotrebnem ponavljajo," je po zaslišanju Wolfa delo tožilca komentiral zagovornik Janeza Janše Franci Matoz.

Vprašanja tožilstva so močno razburila Wolfa, ki jih je označil za neumna, na koncu pa nanje ni želel več odgovarjati. Na zaslišanju sicer ni razkril nič bistveno novega. Povedal je, da avstrijskega zastopnika Patrie in soobtoženega v Avstriji Hansa Wolfganga Riedla pozna že več kot trideset let in da je z njim sodeloval že v številnih poslovnih projektih. Riedlove navedbe v elektronskih komunikacijah s predstavniki Patrie o Wolfovi vlogi pri poslu pa je komentiral, da je pač Riedl dober pogajalec. Wolf je tudi zanikal, da bi imel kakšno vidnejšo vlogo pri poslu s Patrio. Sam provizije ni prejel, temveč jo je prejelo podjetje v večinski lasti njegove družine ICB, ki ima sklenjeno dolgoročno pogodbo z Riedlovim podjetjem. Wolfu se pri tem ni zdelo nič nenavadnega, da naj bi njegovo podjetje dobilo provizijo v višini kar 4,2 odstotka posla s Patrio, saj jim je uspešno priporočil Rotis za slovenskega predstavnika pri poslu z oklepniki. Sicer pa se je z direktorjem Rotisa in soobtoženim Ivanom Črnkovičem le enkrat sestal na eni od bencinskih črpalk med Ljubljano in Celjem in ga pobaral, ali ima možnosti, da bi izpeljal posel.

Kot priča je bila včeraj zaslišana tudi Wolfova intimna prijateljica Edna Kernc. Povedala je le, da so ji preiskovalci v preiskavi zasegli računalnik in telefone. Sicer pa Walter Wolf komunicira prek njene elektronske pošte, tudi s svojim odvetnikom, ker je sam ne zna uporabljati. O njegovih poslovnih dejavnostih pa pravzaprav ne ve nič.

Naslednja obravnava v zadevi Patria bo na vrsti čez štirinajst dni, ko naj bi zaslišali tri avstrijske priče. Sicer pa bo glavna obravnava v zadevi Patria predvidoma potekala najmanj do poletja, saj je sodnica Klanjškova napovedala razpored obravnav vse do konca maja.