Kot so v sporočilu za javnost zapisali pri informacijskem pooblaščencu, so za srednješolce pripravili javni natečaj, na katerem so izbrali najboljši kratki film na temo varstva osebnih podatkov in spletnih družbenih omrežij. Osrednji del dogodka, ki bo potekal v Hotelu Lev, bo tako posvečen mladim, ki jim bodo podelili nagrade, hkrati pa bodo slišali njihova mnenja o spletnih omrežjih in njihovih pasteh. Podelili bodo tudi nagrado ambasador zasebnosti.

Spletna družbena omrežja so fenomen, ki je v zadnjih letih spremenil življenja ljudi, načine komunikacije in preživljanje prostega časa. Kljub prednostim, ki jih spletna omrežja imajo, so vse pogosteje v ospredju tudi njihove temne plati, zlorabe, nadlegovanja, kraje profilov in neprimerna uporaba osebnih podatkov. Mladi pa so tisti, ki pogosto vodijo pri udejstvovanju na spletu in pri navdušenju nad sodobnimi komunikacijskimi sredstvi, a so hkrati tudi bolj ranljivi.

Zato so se pri informacijskem pooblaščencu odločili, da letošnji dan varstva osebnih podatkov posvetijo njim in jim dajo možnost, da javnosti pokažejo, kako je treba videti in gledati na spletna omrežja in varstvo osebnih podatkov na njih, so še zapisali pri informacijskem pooblaščencu.