Navedbe Sorška, ki se sicer omenja kot možen minister za pravosodje in javno upravo, so za POP TV komentirali tudi na Komisiji za preprečevanje korupcije, kjer so dejali, da prijave neposredno zoper Soršaka niso dobili. Na vprašanje, ali so ga morda zaznali v kakšnih drugih primerih, ki jih preiskujejo, kjer naj bi se domnevno pojavile za zdaj nepojasnjene transakcije med Soršakom in Matejem Raščanom, pa za televizijo niso podali odgovora.

Soršak je vse morebitne transakcije med njim in Raščanom za STA zanikal. Kot je dejal, je bil Raščan sicer eden izmed treh družbenikov v skupnem podjetju, ki so ga imeli, preden je sam odšel na Urad RS za varstvo konkurence, vendar ne takrat ne pozneje po Soršakovih besedah med njima ni bilo nobenih transakcij.

Soršak naj bi bil po poročanju POP TV danes popoldne sicer na pogovoru pri Gregorju Virantu, ob tem pa naj bi mu zatrdil, da ni predmet preiskav. Virant kljub domnevni preiskavi po poročanju televizije vztraja pri Soršakovi kandidaturi za ministra za pravosodje in javno upravo. Dokončno odločitev pa naj bi Lista Virant sprejela v torek.