Podjetnik Ivo Boscarol je ob prejemu Delovega priznanja poudaril, da ima ta nagrada "to prednost, da se na izid ne da vplivati". Kot je dejal, mu nagrada pomeni veliko obvezo za trud tudi v prihodnje in motivacijo za še večje uspehe. Na vprašanje, ali je nagrado pričakoval, pa je odvrnil, da se v Pipistrelu trudijo delati na dolgi rok in na prvo mesto postavljati vrednote. Odraz tega je že dejstvo, da delajo na okolju prijazen način, je pojasnil.

Odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga pa je na današnji prireditvi ob razglasitvi dobitnika Delovega priznanja poudarila, da "bolj kot kdajkoli potrebujemo dobre zgodbe, junake dela, zglede, ki dokazujejo, da je dobro delo vrednota, da se pošteno delo izplača in da se upoštevanje širših interesov in skrb za skupnost prej ali slej bogato obrestujeta".

Dobitnika Delovega priznanja so bralci časnika izbrali izmed desetih nominirancev, ki jih je decembra izbralo uredništvo. Nominirani so bili podjetniki Marjan Batagelj, Ivo Boscarol in Anka Lipušček Miklavič, zdravnika Aleksander Doplihar in Leon Meglič, pisatelj Zorko Simčič, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič, maneken Alen Kobilica, hokejist Anže Kopitar in astrofizik Anže Slosar.

Prireditve v Mestnem muzeju Ljubljana se je udeležilo osem od desetih nominiranih, saj med njimi ni bilo hokejista Anžeta Kopitarja in astrofizika Anžeta Slosarja. So pa bili med gosti današnje slovesne podelitve priznanja tudi številni prepoznavni posamezniki s sveta politike in družbenega življenja.

Lani je Delovo priznanje za osebnost leta prejel zamejski pisatelj Boris Pahor, leta 2009 zdravnik Erik Brecelj, leta 2008 športnik Primož Kozmus in leta 2007 zdravnik Borut Geršak. Leta 2006 so bili nagrajenci štirje; ljubljanski župan Zoran Janković, tedaj še podjetnica Zofija Mazej Kukovič, športnica Petra Majdič in pesnik Boris A. Novak.