"Strokovnjake za eksploziv so davi poklicali, potem ko je v urad Equitalie prispela sumljiva pošiljka," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik policije.

Pošiljka ni bila namenjena določeni osebi. Po navedbah policije se je za temen prah, ki so ga odkrili v pošiljki, izkazalo, da je šlo za eksploziv. V pošiljki so odkrili tudi sprožilec, pisemsko bombo pa so medtem že deaktivirali.

Italijanski premier Mario Monti je v izjavi za javnost odločno obsodil "kriminalno dejanje" nad ljudmi, ki so zgolj opravljali svojo dolžnost v službi institucij in države, navaja AFP.

Današnja pošiljka je bila podobna pisemski bombi, ki je v podružnico Equitalie prispela minuli petek. Pisemska bomba je tedaj eksplodirala v rokah direktorja podružnice ter mu pri tem poškodovala roko in oči.

Odgovornost za napad je prevzela skrajna levičarska italijanska skupina Neformalna federacija anarhije (FAI), ki naj bi pred tem poslala pisemsko bombo tudi direktorju nemške Deutsche Bank Josefu Ackermannu. Slednjo so v poštni službi banke pravočasno odkrili.

Pred dnevi je tudi na grško veleposlaništvo v Parizu prispelo pismo iz Italije, v katerem je bila eksplozivna naprava. Francoska policija je pisemsko bombo uspešno deaktivirala. Kdo je bombo poslal, zaenkrat ni znano.