Slodej je po ponovni delni odvezi molčečnosti na sodišču potrdil, da je bil na njegovih dveh srečanjih z nemškim kriminalistom Gerhardom Schaffnerjem v letu 2007 prisoten tudi Anton Urbas. Slodej je sicer na vprašanje obrambe zanikal, da bi bil Urbas njegov informator ali sodelavec.

Pojasnil je, da sam ni bil pobudnik sestankov, so pa govorili o preiskavah, ki niso povezane s preiskavo domnevnega dogovarjanja pri oblikovanju ponudb za javni razpis za izgradnjo letališkega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika.

Kriminalistična preiskava v letu 2007 se je namreč začela, ko je kriminalist Slodej iz Nemčije prejel sporočilo o domnevno nezakonitih poslih nekdanjega prvega moža SCT Ivana Zidarja. Zidarjev zagovornik Boštjan Penko pa je danes opozoril na domnevne nepravilnosti pri dokumentiranju tega sporočila.

Po samem vpisu zaporedne številke dokumenta je namreč prišlo do poprave te številke, Penko pa trdi, da ni šlo za administrativno napako, kot trdijo na ministrstvu za notranje zadeve, temveč za kaznivo dejanje ponarejanja listin, ki bi ga tožilstvo moralo kazensko preganjati.

Zagovorniki so nato predlagali tudi ponovno zaslišanje Urbasa, predlagali pa so tudi, da se preveri komunikacijo med dvema mobilnima telefonoma, preko katerih naj bi komunicirala Urbas in Slodej. Napovedali so tudi že, da bodo potem sodišču predali mobilni telefon, ki naj bi ga Slodej dal Urbasu. Slodej je sicer na zaslišanju zanikal, da bi to storil.

V zadevi Čista lopata so Ivan Zidar, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika.