Po njegovih besedah pa je manjša škoda nastala tudi tudi zaradi pogina 16 piščancev, ki jih je redil pod lučjo. Časnik še piše, da Jaklič kot človek, ki se konec tedna prelevi v ljubiteljskega kmeta, saj se je ukvarjal tudi že z rejo višavske govedi in koz, odklopa električne energije enostavno ne razume.

Direktor Lekarne Ljubljana je še povedal, da agregata ne bo kupil, saj bi ga na tak način proizvedene elektrike stala kar 43 evrov na dan.

Kot piše Delo, je Jaklič prepričan, da so odločbe inšpektorata nezakonite in da ga preganjajo neutemeljeno. Nekdanji prvi mož Vzajemne meni, da je na njegovi kmetiji dovoljena razpršena gradnja že po veljavnem občinskem odloku o prostorsko ureditvenih pogojih za to območje. Po njegovih besedah je takšno tudi mnenje strokovnjakov iz občine Dobrova - Polhov Gradec in LUZ, ki je v Sloveniji vodilno podjetje za pripravo novih občinskih prostorskih načrtov.

Omenjeni strokovnjaki naj bi bili skupaj z njim prepričani, da bi mu morala upravna enota, na katero je že dvakrat vložil zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja, to izdati, ne pa ga zavrniti.
Ker inšpektorice na kontrolnem ogledu še ni bilo, ni ne zapisnika ne odločbe z datumom začetka prisilne rušitve črne gradnje.