Predsednika SDS Janeza Janše ob razglasitvi rezultatov vzporednih volitev ni bilo v dvorani, med vidnejšimi predstavniki stranke pa je bilo mogoče opaziti le nekdanjega notranjega ministra Dragutina Mateja, podpredsednika stranke Zvoneta Černača pa odvetnika Francija Matoza in Aleksandra Zorna.

Dvorana se je kmalu začela prazniti in ob samevajočem glasbenem odru smo ostali le še predstavniki medijev ter nekaj vztrajnežev. Dvorana je spet oživela šele nekaj po deveti uri, ko se je razvedelo, da v štab prihaja Janez Janša. Njegov prihod so pospremili prvi nasmehi na obrazih zbranih, sledili so bučen aplavz in gromki vzkliki "hura". Okoli prvaka SDS, ki je v dvorano vstopil v spremstvu žene Urške Bačovnik Janša in nekaterih vidnih predstavnikov stranke (Žige Turka, Milana Zvera, Vinka Gorenaka, Zofije Mazej Kukovič), se je zbralo okoli 100 ljudi.

Po več kot polovici preštetih glasov je Janša čestital zmagovalcem in strankam, ki so prvič prestopile parlamentarni prag, hkrati pa priznal, da "rezultat ni tisto, kar smo si želeli in ni tisto, zaradi česar je Slovenija šla na predčasne volitve". Ne zaradi vrstnega reda, je poudaril, ampak zaradi razdrobljenosti, ki bo zelo otežila sestavo koalicije in oblikovanje trdne vlade. Zato se Sloveniji po njegovem mnenju zelo verjetno obetajo predčasne volitve pred koncem rednega mandata. "Težave so resne in SDS jih bo pomagala reševati ne glede na to, ali bo v opoziciji ali koaliciji," je tudi obljubil Janša in pristavil, da se težave da rešiti, če ne bo izključevanja in se ne bo ponavljala politika, ki smo jo spremljali zadnja tri leta. Zaželel si je tudi, da relativni zmagovalec volitev čim prej sestavi novo vlado.

Ob novinarskem vprašanju, ali je čas za njegov umik z mesta predsednika stranke, se je po dvorani razleglo glasno ogorčenje, ki je potrdilo Černačeve besede, da ima Janša vso podporo, prvak SDS pa je ob tem dejal, da o njegovi funkciji odloča kongres stranke.