Zahteve so dekanu fakultete Andreju Černetu in rektorju ljubljanske univerze Stanislavu Pejovniku poslali v sredo. Med drugim zahtevajo ureditev doktorskega študija oziroma tretje bolonjske stopnje in vključitev pedagoških dejavnosti v okviru tretje stopnje v redne delovne obveznosti profesorjev in profesoric.

Od rektorja zahtevajo redne zaposlitve za nedoločen čas za vse pedagoške delavce in delavke, od dekana pa zahtevajo, da fakulteta zaposli tudi svoje varnostnike. Na Pejovnika so naslovili še zahtevo po brezplačnem in univerzalno dostopnem študiju ter možnost akademskega in raziskovalnega dela za vse, ki so ustrezno kvalificirani.

Ko so povedali v gibanju Mi smo univerza, se z vodstvom do sedaj še niso dogovorili nič konkretnega, zasedba fakultete pa po njihovih besedah do nadaljnjega ostaja. Dodali so, da so se do sedaj v program zasedbe vključili študentsko politološko društvo Polituss, Delavsko-punkerska univerza, Infoshop z Metelkove in študentski časopis Tribuna.

Na fakulteti sedaj vsako noč prenoči med 10 in 20 posamezniki, so še povedali v gibanju. Zasedba prostorov fakultete sicer poteka od 23. novembra. Njen namen je odprtje razprave o širši visokošolski problematiki, ki ji doslej v javnosti še ni bilo namenjene dovolj pozornosti, pravijo v gibanju.