Hanžek je na novinarski konferenci s prekmurskimi kandidati Stranke za trajnostni razvoj - Trs ocenil, da so naredili "grozljivo veliko delo" ne glede na to, kakšen bo rezultat volitev in da bodo ljudi še naprej teritorialno in vsebinsko povezovali, prepričan pa je tudi, da bodo na naslednjih volitvah, kadar koli že bodo, zelo močan igralec. Besede o morali pa je sam potrdil s tem, da si je za kampanjo vzel enomesečni neplačani dopust.

"Že zdaj smo najmočnejši igralec po programu, kar se vidi po tem, da male stranke z veliko volivci kopirajo naše ideje. Tako o trajnostnem razvoju govori stranka, ki je v štirih letih naredila za 30 milijard dodatnega dolga in zagovarja TEŠ 6, druga, ki je 20 let uničevala kmetijstvo in samooskrbo, pa zadnja dva meseca kot svoj največji cilj navaja povečanje samooskrbe," je nadaljeval Hanžek in dodal, da morajo biti marginalni in regionalni deli Slovenije v centru pozornosti celotne družbe.

Po Hanžku želijo druge stranke pomagati tistim, ki imajo vsega dovolj, sam pa meni, "da v življenju in tudi na volitvah ne smemo iskati le zmagovalcev in poražencev, ker se človek rodi v to državo in nima možnosti pobegniti".

"Vsak mora biti del družbe", je še poudaril Hanžek, presenečen, ker je v Sloveniji odkril veliko ljudi, ki so vsak na svojem področju marsikaj počeli in se počutili marginalizirane, ker jih niti politika niti tisti, ki imajo moč in denar, niso poslušali.

Kandidati stranke v Prekmurju bodo v soboškem okraju Darko Rudaš, ki je tudi prvi romski kandidat za poslanca, v lendavskem okraju Sandra Habjanič in na Goričkem Stojan Habjanič.