V zadnji krog tečemo z optimizmom in energijo, je na srečanju z volivci ob predstavitvi kandidatke na listi v Mežiški dolini Tatjane Grahovac dejal Virant. Prepričan je, da bodo povabljeni v vlado, a v koalicijo ne bo šla za vsako ceno. Lista bo sledila svojim principom, ne bo se podrejala, želi biti enakovreden partner in izpeljati tisto, zaradi česar se je na politično pot tudi podala, je poudaril Virant.

Projekt izgradnje hitre ceste do Koroške oz. tretje razvojne osi je po Virantovih besedah "skrajno prioriteten". Vlada se ga mora pospešeno lotiti takoj, meni Virant, ki se mu za prihodnost Slovenije in s tem tudi Koroške zdi najbolj pomembno ustvariti pogoje za uspešno poslovanje gospodarstva in posledično odpiranje novih delovnih mest. Med ključne programske stebre stranke spadajo poleg gospodarskih ukrepov tudi ukrepi za uravnotežene finance ter pravično in pravno državo.

Virant je poudaril, da v stranki ne razmišljajo ideološko in da so naveličani ideoloških delitev na leve in desne, na naše in vaše in na brskanje po preteklosti. V Virantovi stranki menijo, da se mora politika ukvarjati predvsem s sedanjostjo in prihodnostjo ter ustvarjati dobre pogoje za življenje.

Tatjana Grahovac je politična novinka, ki pa želi s svojimi 30-letnimi izkušnjami na področju vzgoje in izobraževanja prispevati k razvoju Koroške.