Hanžek je po koncu razprave za STA poudaril delo, ki so ga opravili v času od ustanovitve gibanja in stranke in mrežo, ki so jo razpredli po vsej Sloveniji. Marsikaj pa bi se dalo lažje narediti, vendar je brez denarja in profesionalcev to v tako kratkem času težje, je še dodal Hanžek.

Po Hanžkovih besedah so delali tudi napake, denimo to, da ne kandidirajo v volilni enoti Ljubljana Center. "To je bila taka petsekundna napaka, ki pa se grozljivo pozna," je Hanžek obžaloval zavrnitev kandidature.

Kot je znano, je volilna komisija tretje volilne enote zavrnila kandidatno listo, ker je bilo na njej premalo žensk. Ena izmed kandidatk za poslanko je namreč po pomoti izpadla iz kandidatne liste, ker so priložili napačno soglasje.

Predsednik programskega sveta gibanja TRS Dušan Plut pa je za STA pojasnil, da so danes poskušali združiti dve stvari, strokovno in družabno srečanje, je dejal. Pojasnil je, da so strokovni del posvetili temu, ali so v Sloveniji in na svetu realne možnosti, da bi se trajnostni razvoj udejanjil v naslednjih desetletjih. Kot je izpostavil, menijo, da je to edina alternativa na "omejenem planetu, kjer se število prebivalcev povečuje, neomejen razvoj enostavno ni mogoč".