Po Žnidaršičevih besedah se DSD zavzema za spoštovanje dela in znanja ter pravično delitev. Podpira tudi razvoj gospodarstva in podjetništva, vendar ne tako, da bi država - ki ni tovarna - odpirala delovna mesta, temveč da bi izboljšala okolje za njun razvoj, je pojasnil.

V tem smislu je treba poenostaviti in pospešiti potrebne postopke, uvesti davčne olajšave ter vzpodbude za zaposlovanje predvsem mladih za nedoločen čas, je nadaljeval.

Glede okoljskih vprašanj je Žnidaršič poudaril, da zahtevajo, da se gospodarstvo razvija v skladu s tozadevnimi zahtevami, hkrati pa opozoril, da je odgovorno gospodarstvo tisto, v katerem so delavci udeleženi pri dobičku in kjer imajo pravico soodločati. Z upoštevanjem teh načel bi tudi najlažje prebrodili krizo, je dejal.

DSD ponuja nove obraze, med njihovimi kandidati pa so tudi brezposeln in delavci, ki so morali živeti s 400 in 500 evri mesečno, pa tudi doktorica znanosti ter magistri, je pojasnil Žnidaršič.

V 6. volilni enoti se bodo na listi DSD za vstop v državni zbor potegovali 48-letna igralka Violeta Tomić, 32-letni elektrotehnik Štefan Grmek, 56-letni politolog Franjo Horvat, 71-letni nepovezani poslanec in predsednik DSD Franc Žnidaršič, 68-letni upokojeni strojni tehnik Jožef Vajdič, 46-letni upokojeni strojni tehnik Dejan Horvat, 72-letna upokojena računovodkinja Marija Šauberger, 56-letni upokojeni kovinar Franc Hercog, 43-letna brezposelna maturantka Vladislava Narat in 50-letna dokumentaristka Deana Dolinšek.