Po besedah Novakove je pomembno, da NSi doseže čim boljši rezultat, da bo lahko del pomladne koalicije. Ta je po njenem mnenju nujno potreba, "saj je leva koalicija pokazala, da nima odgovorov na obstoječe probleme v družbi". NSi je po besedah njene predsednice pripravljena sodelovati v pomladni koaliciji, ob tem pa Novakova posebej poudarja, da bo morala vsaka vlada nujno sodelovati tudi z opozicijo, "če želimo sprejeti vse nujne reforme, ki so potrebne".

Med novimi strankami Novakova ne vidi nobene pomladne stranke. Na vprašanje, ali to pomeni, da je sodelovanje z Listo Gregorja Viranta v koaliciji nemogoče, pa odgovarja, da bodo sodelovali "v pomladni koaliciji, če bo potrebna še kakšna dodatna stranka, pa je to še vprašanje volitev".

V državi po besedah predsednice NSi v zadnjem času vlada pesimizem, kljub temu pa so v stranki prepričani, da se lahko država z odgovornim delom, poštenostjo, spoštovanjem pravne države in vzpodbudnimi gospodarskimi ukrepi izvleče iz krize. "Neprimerno bi bilo, da bi izgubili to upanje, kajti samo jamranje in stokanje ne spremeni položaja," je dejala in dodala, da bodo v stranki storili vse, da bodo s svojim delom in programom stvari premaknili na bolje.

V 3. volilni enoti za stranko med drugim kandidirajo nekdanja visokošolska ministrica Mojca Kucler Dolinar, Mojca Sojar in Uroš Korošec (vsi v volilnih okrajih Ljubljana - Vič Rudnik), Anton Kranjc (Ljubljana - Center) ter Marjan Kovač, Darja Silan in Milan Matos (vsi Ljubljana - Šiška). V 4. volilni enoti pa na listi stranke med drugim kandidirajo Minka Jerebič, Igor Pigac in Marjeta Bec (vsi volilni okraji Ljubljana - Moste Polje) ter Jože Horvat in Urban Kržan (oba Ljubljana - Bežigrad).

V Škofji Loki sta se predstavila kandidata NSi Anton Kokalj in Klemen Štibelj, ki sta spregovorila o družinski politiki in šolstvu.