Cilj NSi, da na državnozborskih volitvah 4. decembra doseže deset odstotkov glasov, je uresničljiv, je ob predstavitvi koroških kandidatov NSi za poslance na Prevaljah ocenila Novakova. Javnomnenjske ankete stranki kažejo rast podpore, je spomnila predsednica NSi, ki meni, da se stranki obrestuje delo v minulih letih, čeprav zunaj parlamenta.

Volilni program NSi, poimenovan Vrnimo upanje Sloveniji, temelji na treh temeljnih točkah: vrednotah, gospodarstvu in družini, je poudarila Novakova, ki se zavzema za vrednote krščanske demokracije. V Sloveniji trenutno prevladuje kriza vrednot, ki je Slovenijo pripeljala do trenutnega "zelo kritičnega stanja". V NSi si bodo prizadevali, da bo v Sloveniji več poštenosti, več odgovornega dela in da bo delovala pravna država.

Predsednica stranke je danes na terenu sodelovala na predstavitvah kandidatov v 5. volilni enoti. Opoldne so se v Celju predstavili Alenka Šverc, Ksenija Kraševec, Gregor Medvešek, Jasna Ajtnik, Srečko Oder in Jurij Repenšek. V treh koroških volilnih okrajih pa kandidirajo Jožefa Konečnik v Mislinjski dolini, Danijela Kotnik v Mežiški in Janez Lavre v Dravski dolini.

Konečnikova, sicer upokojena odvetnica, se je glede na izkušnje zavzela za spoštovanje pravic malih ljudi, katerih probleme je pri svojem delu dodobra spoznala. Poleg sodstva je bila kritična tudi do javne uprave. Meni, da je prepad med javno upravo in občani zelo velik.

Direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre se je zavzel za hitro in "vpeljivo" reformo celotnega zdravstvenega sistema, Kotnikova pa za nadgradnjo sanacije Mežiške doline s sanacijo kmetij in podeželja.