Če smo bili še pred tremi leti uspešni, potem ni razlogov, da ne bi bili tudi naslednje leto uspešni, je dejal Janša, ki pravi, da so v prihodnje najpomembnejša nova delovna mesta. Rezultatov ne obljublja takoj, bo pa Slovenija na poti navzgor takrat, ko se bo začelo povečevati zaposlovanje, je na srečanju s privrženci ob predstavitvi kandidatov SDS za poslance v 7. volilni enoti v polni Festivalni dvorani Lent dejal Janša.

Prvak SDS se je v Mariboru spomnil tudi na današnji državni praznik, dan Rudolfa Maistra, borca za severno mejo. Po zaslugi generala Maistra je danes Slovenija vsaj tolikšna, kolikšna je, je dejal Janša in dodal, da se je zgodovina ponovila leta 1991 ob osamosvajanju Slovenije. Po "provokaciji" v Pekrah se je Maribor uprl, enako kot v Maistrovih časih, je spomnil Janša.

Na listi SDS v sedmi volilni enoti na območju Maribora in okolice kandidirajo Vinko Gorenak, Jožef Jerovšek, Mateja Pučnik, Vlasta Krmelj, Katja Šoba, Ivan Pišek, Gregor Pivec, Tomaža Kancler, Milan Zver, Andreja Špernjak in Stojan Auer. V svojih predstavitvah, ki jih je pospremil glasbeni program, so med drugim poudarili nujnost trajnostnega razvoja Slovenije in odprtje fakultet in univerz gospodarstvu in podjetnikom. Slednje je po mnenju Špernjakove nujno za zaposljivost mladih, ki končajo študij in za zaposlitev potrebujejo znanje in izkušnje.