Pojasnil je, da je TRS v dveh mesecih od svoje ustanovitve opravil izjemno veliko dela, 4. december pa bo prva stopnička za preizkus njihovega dela za prihodnost. Hanžek je zatrdil, da ima TRS tudi vse več privržencev.

Program stranke je predstavil Dušan Plut in pri tem izpostavil etična izhodišča, kot so sočutje, solidarnost in odgovornost. S temi izhodišči po Plutovih besedah stranka misli zelo resno. Meni tudi, da so mehanizmi kontrole stranke razviti in transparentni.

TRS se tako zavzema za prehransko varnost Slovenije in po oceni Pluta bi lahko od 10.000 do 20.000 slovenskih kmetij pridelalo več hrane, predvsem pa zdrave. V ospredje postavljajo tudi trajnostno energetiko, ki bi lahko ponudila vsaj 50.000 novih delovnih mest, trajnostno gradbeništvo, skrb za starejše občane, brezplačno šolstvo, dostopnost ljudi do zdravstva ter kulturno poslanstvo Slovenije.

Plut je še dejal, da sprejetje sanacijskega zakona o degradacijskih območjih ni samo regionalna naloga, ampak tudi nacionalna strateška naloga.

Kandidati TRS v 5. volilni enoti so Matjaž Hanžek, Jasmina Imširović, Franc Zupanc, Boštjan Grabner, Tjaša Podpečan, Igor Sancin, Alenka Golež, Drago Slakan, Marta Slakan in Barbara Rovere.

Vsi kandidati so v svojih predstavitvah poudarili, da se zavzemajo za večjo zaposljivost, ohranjanje kmetijskih zemljišč, povečanje samooskrbe s hrano, odpravo revščine, varnost delavcev in povezanost ljudi.