Jankovićeva lista želi zato po volitvah odpraviti birokratski in kreditni krč v Sloveniji, pri čemer največji problem vidi v NLB. "Vendar ne v tem, da zahteva novo dokapitalizacijo, pač pa zato, ker ne spremlja gospodarstva," je dejal Janković, ki od državne uprave pričakuje, da odgovora, da se nekaj ne da, ne bi več uporabljala, pač pa mora vedno najti način za primerno rešitev.

V primeru njegove zmage zato napoveduje, da tistih, ki ne bodo pripravljeni delati timsko, pač ne bo zraven. Ob tem namerava racionalizirati poslovne procese v javni upravi ter na mehek način zmanjšati število zaposlenih, tako kot so to brez kakršnekoli afere naredili v ljubljanskem mestnem holdingu.

Janković se zavzema tudi za davčne olajšave pri investicijah, zlasti s poudarkom na regijah, ki so danes pod slovenskim povprečjem. Sam je sicer proti pokrajinam, saj po njegovem nekatere naloge pokrajin že danes opravljajo mestne občine, del nalog državne uprave pa je potrebno prenesti na lokalno raven. Prepričan je tudi, da je v Sloveniji občin preveč.

Prav tako je v primeru volilnega uspeha napovedal velike državne investicije, med njimi hidroelektrarne na Savi in tretjo razvojno os, ki bi znova zagnale obubožano slovensko gradbeništvo. Ker je bil tokrat dopoldne tudi v Ormožu, je omenil še možnost ponovne vzpostavitve proizvodnje sladkorja, saj je Slovenija z njeno ukinitvijo ostala brez 25 milijonov evrov letnega prihodka in 1500 delovnih mest v proizvodnji, predelavi, trgovini in transportu.

Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija bo na ormoškem koncu kandidirala z Boštjanom Štefančičem, na Ptuju pa so se danes predstavili Lidija Tušek Korošec, Darko Jazbec in direktorica Ljubljanskega gradu Mateja Avbelj Valentan.