Za izplačilo plač v decembru bo iz tekoče proračunske rezerve ministrstvo za kmetijstvo dobilo 119.800 evrov - zmanjkalo jim je za administracijo in del veterinarske uprave. Več kot 6,6 milijona evrov pa so dodali ministrstvu za šolstvo, saj nujno potrebujejo denar za plače, prispevke in druge prejemke zaposlenih na področju osnovnega šolstva že za mesec november. Ministrstvo je sicer v proračunu za letošnje leto za plače načrtovalo 670,6 milijona evrov, omenjenih več kot šest milijonov in pol pa jim je zmanjkalo zaradi izplačil stroškov za prevoz in odpravnin.

Skoraj dva milijona evrov bo šlo ministrstvu za kulturo za plače v javnih zavodih na področju kulture, med drugim dobrih 143.000 evrov Narodni in univerzitetni knjižnici, 9486 evrov Vibi, nekaj manj kot 694.000 evrov za delavce v umetniških programih v javnih zavodih, dobrih 271.250 evrov za javne zavode na področju kulturne dediščine, skoraj 76.500 evrov za javni sklad za kulturne dejavnosti.

Ministrstvo za kulturo je medtem uspelo prihraniti nekaj manj kot 333.000 evrov zaradi nerealiziranih projektov.

Služba vlade za podnebne spremembe bo 4800 evrov za plače v decembru vzela iz mase sredstev, namenjenih za oblikovanje podnebnih politik.

Nekateri proračunski uporabniki so tudi uspeli nekaj prihraniti: Ustavno sodišče je tako dalo na razpolago drugim proračunskim uporabnikom za pokrivanje nujnih zakonskih obveznosti 45.00 evrov, Državna revizijska komisija 61.500 evrov, Slovenska akademija znanosti in umetnosti pa 100.300 evrov.

Iz tekoče proračunske rezerve bodo 60.000 evrov namenili še za investicijo v forenzično psihiatrijo UKC Maribor. Nekaj več kot 15 milijonov evrov pa je v tekočo proračunsko rezervo zagotovilo ministrstvo za promet v sodelovanju z drugimi ministrstvi, saj so morali znižati svoje odhodke, da bi zagotovili sredstva za dokapitalizacijo Adrie Airways.