Kot je še povedal Košorok, bo v Termoelektrarni Toplarni Ljubljana do leta 2015 stal tudi nov plinski in parni blok.

Sicer imata Termoelektrarna Toplarna Ljubljana in Energetika Ljubljana po besedah direktorja Energetike Ljubljana Hrvoja Draškovića najsodobnejše daljinske sisteme. Kot je pojasnil, bo kaj kmalu treba sprejeti odločitev o modernizaciji virov, da bodo ti Ljubljano in njeno okolico energetsko oskrbovali še prihodnjih 30 let.

Energetika Ljubljana je ob obeležitvi 150. letnice oskrbe s plinom in 50. letnice oskrbe s toploto izdala knjigi v katerih je na podlagi arhivskih virov povzeto dogajanje v obeh dejavnostih.

O zgodovini Energetike Ljubljana je en izmed avtorjev publikacij Jurij Juren dejal, da je bilo podjetje v prvih 25 letih v najplodnejšem obdobju. To je bilo po njegovih besedah obdobje investicijskega vlaganja in gradnje proizvodnih virov.

Energetika Ljubljana, ki odjemalce že oskrbuje s toploto, parom, zemeljskim plinom, svojo dejavnost širi na oskrbo s pogonskim gorivom za motorna vozila. Z gradnjo polnilnice je podjetje uresničilo eno od okoljevarstvenih zahtev EU za zmanjšanje emisij trdnih delcev v zraku, ki so problem urbanih središč. Polnilnica tako omogoča polnjenje in uporabo vozil s pogonom na stisnjen zemeljski plin, so zapisali v sporočilu za javnost.

Energetika Ljubljana je ob svojem jubileju pripravila dneve odprtih vrat, ki bodo potekali od 15. do 17. novembra. Obiskovalci si bodo med drugim lahko ogledali dejavnosti podjetja in vožnjo z avtobusom na stisnjen zemeljski plin, so še zapisali.

V Termoelektrarni Toplarni Ljubljana pa so poudarili, da so odslej na mobilnem portalu TE-TOL poleg meritev izpustov iz termoelektrarne dostopni tudi podatki glede dejanskega vpliva obratovanja na kakovost zraka v Ljubljani, vključno s 48-urno napovedjo širjenja onesnaženosti.