Kot je predstavnik prirediteljev Rudi Bregar povedal za STA, bo pohodnike pot najprej vodila skozi Jelšo do prve kontrolne točke na Libergi in naprej do Preske, kjer se razcepi na severno in južno. Severna pelje prek Grmad, skozi Gobnik do Moravč in cilja, južna, nekoliko krajša ter slikovitejša, pa prek Ježnega vrha, Primskovega in Razbor do cilja na Čatežu.

Razhodnjo, zaključno prireditev, ki se bo na čateškem vaškem trgu z nagovorom dramatika Toneta Partljiča začela ob 13. uri, pripravlja Turistično društvo Čatež, cilj prireditve pa bo odprt do 17. ure. Od tam bodo po 11. uri do železniških postaj v Litiji in na Veliki Loki vozili avtobusi, popoldne ob 16. uri pa bo z Velike Loke v Ljubljano odpeljal izredni vlak.

Obvezna prijavnina, ki za posameznike znaša 5 evrov, vključuje dnevnik za spominske žige, knjigo z zemljevidom poti in spominsko majico Levstikove poti. Pohodniki lahko ob prijavi kupijo tudi vozovnice za prevoz do navedenih železniških postaj.

Celostno podobo Levstikove poti so letos nekoliko spremenili in ob njej postavili več kot 300 označevalnih tabel, s katerimi pohodnike seznanjajo o prehojeni razdalji ter zanimivostih ob poti in opozarjajo na ohranjanje narave. Na njih lahko preberejo tudi celotni potopis Frana Levstika, je še povedal Bregar.