Časnik še navaja, da je sedanja uprava pod vodstvom Jurija Giacomellija ugotovila, da je bil več kot 19 milijonov evrov vreden nakup paketa delnic ČZP Večer oktobra 2008 opravljen brez predhodnega soglasja kulturnega ministrstva, brez opravljenega skrbnega pregleda, brez cenitve vrednosti delnic in brez kakršne koli ekonomske utemeljitve.

Zato je uprava v četrtek vložila tožbo zoper takratno predsednico nadzornega sveta Dela in pozneje, po prehodu na enotirni sistem upravljanja, predsednico upravnega odbora Andrijano Starina Kosem ter Petra Puhana, nekdanjega predsednika uprave, kasneje izvršnega direktorja. Delo mora namreč zaradi prevelike koncentracije na trgu Večer prodati, postopek pa po številnih zapletih še nima epiloga.

Nadzorni svet Dela je v četrtek potrdil tudi poslovni načrt za prihodnje leto, ki po pisanju poslovnega dnevnika Finance med drugim predvideva tudi precejšnje kleščenje vseh stroškov, tudi plač. Skupaj naj bi se stroški dela znižali za okoli milijon evrov na letni ravni. Znižanje plač, od katerih se tiste pod tisoč evrov bruto ne bodo spremenile, mora potrditi še sindikat, predsednik uprave pa pravi, da pogajanja tečejo konstruktivno.