Miščević se v odstopni izjavi sklicuje na izjavo člana pogajalske skupine Janeza Posedija, da pod nobenim pogojem ne pristajajo na interventni zakon. Kot pravi, se s takim stališčem ne more strinjati in pod takimi pogoji pogajalske skupine ne more več voditi. Tako početje po njegovem prepričanju vodi tudi v ogrožanje delovnih mest v javnem sektorju.

Poleg tega po prepričanju Miščevića take izjave, kot je bila Posedijeva, zgovorno pričajo, da "poleg formalnega vodenja obstaja še neformalno vodenje, ki se vrši iz ozadja. Opazno je tudi, da posamezniki z nenehnimi napadi name in neutemeljenimi obtoževanji želijo destabilizirati pogajalsko skupino, da bi lažje izvajali aktivnosti 'pod mizo' za višje interese sindikatov, ki jih zastopajo, mimo dogovorjenih okvirjev", v odstopni izjavi dodaja Miščević.

"Javno sem povedal, da tako jaz osebno kot tudi Sindikat carinikov Slovenije, iz katerega prihajam, menimo, da bi bilo treba interventni zakon, v skladu z dogovorom in nekimi skupnimi rešitvami, sprejeti. Definitivno predlog poslanca Pavla Gantarja, ki je po mojem prepričanju za javne uslužbence sprejemljiv. Vse, kar bo po 1. januarju, če ne bo interventnega zakona, pa bo za javne uslužbence definitivno škodljivo," pravi Miščević.

"Dejstvo, da v kočljivi gospodarski situaciji pri nekaterih ne prevlada trezen razum in spoznanje, da z nenehnimi blokadami škodimo članstvu, ki ga zastopamo, me je spodbudilo, da odstopim s funkcije vodje in s tem omogočim pogajalski skupini nov razmislek," dodaja Miščević. Ob tem izpostavlja možnost razpada pogajalske skupine in nastanka dveh pogajalskih skupin "jastrebov in golobov".

Za zdaj so se, tako Miščevič, na njegovo odstopno izjavo odzvali le predstavniki "razumnega dela pogajalske skupine", ki mu izražajo podporo. "A žal, če ni mogoče doseči niti večinskega mnenja za neko racionalno in pametno odločitev in nekdo izjavi, da pod nobenim pogojem ne pristaja na kar koli, potem smo izven racionalnega," je še dejal Miščević za STA.