Kot so sporočili iz mladinskega sveta, si prizadevajo predvsem za "sodelovanje v procesih soodločanja z jasnimi stališči in konkretnimi ukrepi na številnih področjih, ki se dotikajo mladih". Obenem opozarjajo, da se "zaradi negotovih in neugodnih družbenih razmer za odraščanje in doseganje avtonomije mladih zgornja meja obdobja mladosti vedno bolj premika navzgor".

Tako ob svetovnem dnevu mladine na mladinskem svetu pozivajo vse mlade, naj se pozanimajo o kandidatih in njihovih programskih usmeritvah ter se udeležijo parlamentarnih volitev 4. decembra. Sami so namreč pozitivno presenečeni, "koliko mladih kandidatov se je tudi tokrat znašlo na kandidatnih listah". Ob tem pozivajo k podpori teh, saj bodo z njihovo izvolitvijo mladi "tudi na ta način del družbenih odločitev" v prihodnosti.

V ponedeljek srečanje za vse mlade kandidate za poslance

"Tudi v prihodnjem mandatu želimo nadaljevati zastavljene načrte in udejanjiti ideje, ki bodo sistemsko vplivale na izboljšanje pogojev za mlade pri nas," še navajajo. Zato v ponedeljek, 21. novembra, ob 17. uri vabijo vse mlade kandidate za poslance in poslanke na srečanje v Ljubljani, kjer se bodo "skupaj zavezali k delovanju v korist mladih".

"To bo naše izhodišče za sodelovanje vnaprej, saj so sistemske spremembe na področju mladine dolgoročni proces, ki se ne sme ozirati na aktualno sestavo DZ ali vlade," ocenjujejo na mladinskem svetu.

Mladinski svet Slovenije je krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalni ravni. Pod svojim okriljem združuje organizacije z različnimi interesnimi, nazorskimi ali političnimi usmeritvami. Glavni namen mladinskega sveta je "prispevati k vzpostavitvi okolja, ki bo mladim omogočil razvoj v odraslega posameznika, ki bo sposoben in pripravljen sooblikovati našo prihodnost", so zapisali na njihovi spletni strani.