Pečaričeva je na današnji novinarski konferenci opozorila, da se prav pred decembrskimi volitvami izvaja nezakonita in neustavna diskriminacija med neparlamentarnimi strankami, saj na RTVS, kot edinem javnem mediju, favorizirajo novoustanovljene stranke Zorana Jankovića (Pozitivna Slovenija), Gregorja Viranta (Lista Virant) in Matjaža Hanžka (Stranka za trajnostni razvoj Slovenije).

"Preostale neparlamentarne stranke in liste pa smo postavljene v slabši položaj, čeprav je v zakonodaji zapovedano enako obravnavanje vseh neparlamentarnih strank," je poudarila Pečaričeva. Izrazila je upanje, da bo Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) upošteval pritožbo, ker je RTVS še edina možnost za stranke brez denarja iz proračuna, da predstavijo svoje programe.

Sicer pa so na današnji novinarski konferenci predstavili tudi program stranke za "izhod iz obče krize slovenske družbe", ki je po besedah kandidata stranke na listi Gojka Staniča presek programskih izhodišč iz njegove knjige Moč svobode.

Kandidat na listi stranke za državnozborske volitve Jurij Bavdaš je predstavil idejo alternative klasičnemu podjetju, t. i. kooperativo oz. produkcijsko skupnost, ki temelji na sodelovanju in solidarnosti njenih članov, izrinjenih na družbeni rob. Za kooperativo bi veljale posebne davčne olajšave, dokler člani ne dosežejo vsaj povprečnega mesečnega dohodka. Kandidat Rastko Plohl je prepričan, da rabimo nov družbeni dogovor in zaupanje med ljudstvom in njegovimi izbranimi predstavniki.

Sicer pa Pečaričeva poudarja, da Sem-Si ni stranka invalidov, saj so njeni člani iz vseh segmentov družbe, vizija gospodarstva stranke pa je prepletena tudi z ekologijo, socialo in etiko.