Med bolj znanimi imeni so na kandidatno listo uvrščeni nekdanji direktor Urada RS za varstvo konkurence Jani Soršak, izredni profesor za ekonomsko politiko na Fakulteti za management Janez Šušteršič, predstojnik pravne katedre Fakultete za pomorstvo in promet Marko Pavliha, nekdanji direktor Mure Bojan Starman, nekdanja strokovna direktorica UKC Ljubljana Saša Markovič in murskosoboški župan Anton Štihec.

Soršak bo kandidiral v Mariboru, Šušteršič v Kopru, Pavliha v Šentjurju pri Celju, od koder izvira družina njegove mame, Starman pa v Škofji Loki. Gregor Virant bo kandidiral v Domžalah.

Na listi je 80 kandidatov

Na listi je po besedah Viranta 80 kandidatov, pri čemer jih bo nekaj kandidiralo v dveh volilnih okrajih. Stranka bo imela tako kandidate v vseh 88 volilnih okrajih. Na listi je sicer 37 kandidatk (dobrih 46 odstotkov) in 43 kandidatov, z žensko kvoto pa v stranki po Virantovih besedah niso imeli težav. Povprečna starost kandidatov je 46 let, povprečna izobrazba pa je nekoliko višja od univerzitetne.

55 kandidatk in kandidatov prihaja iz gospodarstva, 17 pa iz javne uprave (denimo načelnik novomeške upravne enote Jože Preskar).

Večina kandidatov se po besedah Viranta do zdaj ni politično udejstvovala na državni ravni, nekaj več se jih je udejstvovalo na lokalni politični ravni.

"Brezkompromisni zagovornik pravne države"

Nekateri kandidati so se na novinarski konferenci tudi predstavili javnosti. Soršak se je za kandidaturo odločil zato, ker je Gregor Virant "brezkompromisni zagovornik pravne države, brez pravne države pa ni učinkovite države". "In tukaj bi rad osebno pomagal," je dejal. Všeč mu tudi je, ker stranka verjame v regionalizacijo.

Starman kandidira zato, ker želi s svojimi izkušnjami pomagati slovenskemu gospodarstvu, da bi to postalo bolj konkurenčno.

Pavliha je povedal, da se je za kandidaturo odločil zaradi prepričljivosti Gregorja Viranta. Sami listi pa se je pridružil zato, ker so ga starši naučili, da hoja na levo in desno ni dobra ter da je dobra le hoja naravnost.

Za sodelovanje, ne za prepire

Po novinarski konferenci se je vodstvo stranke srečalo z vsemi kandidati z liste, še pred tem pa je Virant odgovarjal na nekatera novinarska vprašanja. Pri tem je še enkrat zagotovil, da je stranka popolnoma samostojna. "Naše izhodišče je preseganje delitev na leve in desne. Teze, ki nas porivajo v naročje levih ali desnih, pa so izraz preživelega načina razmišljanja," je dejal.

Na volitvah si želi dobiti relativno večino, pri povolilnem povezovanju pa ne izključuje nikogar. "V politiko nismo šli zato, da bi se prepirali, ampak da bi sodelovali," je dejal in dodal, da je za prepiranje škoda vsakega atoma energije.