Na prireditvi bo prisoten predsednik RS dr. Danilo Türk (častni pokrovitelj konference), poleg njega pa bodo na konferenci nastopili še številni priznani domači in tuji strokovnjaki, kot so prof. Tito Conti (bivši predsednik EOQ), prof. Peter Hines (avtor nagrajene knjige Staying Lean), Gavin Lawrie (sodelavec avtorjev pristopa R. Kaplana in D. Nortona) in drugi.

Cilj letošnje konference je poleg prenosa domačih dobrih praks v gospodarstvo, javno upravo, šolstvo in zdravstvo, tudi prenos znanja vrhunskih strokovnjakov. Med drugim bo prof. Tito Conti predaval o kakovosti v 21. stoletju, prof. Peter Hines pa o vitki organizaciji, kar je danes še posebej aktualno, saj prikazuje, da lahko znižanje stroškov in povečanje učinkovitosti dosežemo tudi drugače kot z odpuščanjem. Gavin Lawrie pa bo govoril o zadnjih dosežkih na področju uravnoteženih kazalnikov – sodobnega pristopa za definiranje in udejanjanje strategije –.

V okviru konference bo potekala tudi okrogla miza z naslovom "Posamezniki in organizacije 21. stoletja", na kateri bodo svoja razmišljanja poleg tujih gostov delili še Žiga Turk (Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo), Aleksander Zalaznik (Danfoss Trata), Rudi Bric (Pe-tra orodni stroji), Nada Rožmanec Matičič (Visoka šola za design), Marjan Mateta (Mitol) in Samo Fakin (ZZZS).