Zavrnili bodo financializacijo življenj, ljudi pa pozivajo, naj se jim pridržijo pri banki ter simbolično izrazijo svoje pritožbe in zahtevajo prihodnost za vse.

"Žrtve parazita bodo obelodanile, na kakšen način jim obstoječi sistem nažira življenja, izganjalci parazita pa jih bodo osvobodili z izničenjem parazita in dezinfekcijo same institucije," so zapisali v gibanju.

Tokratna akcija bo po njihovih besedah ponovno potrdila rastoče globalno spoznanje, da znotraj financializacije ni možno zadovoljiti potreb in uresničiti svojih želja. "4. 11. predstavlja še en udarec proti družbeni paralizi, produktu trenutnih razmer," so v 15o zapisali o današnjem dnevu.

Če so se v preteklosti dobički črpali izključno iz mezdnega dela, danes finančni kapital črpa rento iz vseh družbenih sfer. "Danes smo izkoriščani v sferi družbene reprodukcije, na univerzah, v skupnih in javnih prostorih in v družbenih mrežah. Naše državljanjske vrline so postale profitabilne," so zapisali.

Dodajajo, da finančni sistem za to parazitira na naših življenjih, jemlje, ne da bi vračal svojemu gostitelju in počasi izpija vse, kar potrebujemo za preživetje.