Obtoženi imajo po avstrijski zakonodaji možnost vložitve pritožbe na obtožnico do konca drugega tedna. Obtoženi kot njihovi zagovorniki pa so samozavestno prepričani v lastno nedolžnost. "Na obtožnico se ne nameravamo pritožiti. Obtožbe bodo izpuhtele v zrak, saj ni za njih nobenih dokazov," je novico o vložitvi obtožnice na dunajsko prvostopenjsko kazensko sodišče komentiral odvetnik Hansa Wolfganga Riedla Rüdiger Schender in dodal, da je pač tožilec sestavil obtožnico, kot si jo je zamislil, toda v njej ni nobenih tehtnih dokazov.

"Ve se, da je Riedl delal za Patrio. Ve se tudi, da Riedl za Patrio ni delal iz velikodušnosti, temveč za plačilo," je pojasnjeval Riedlov odvetnik. Njegov klient je za svoj posel prejel provizijo od posla, vendar pri tem ni bilo nobenih podkupnin ali denarnih nakazil, razen za sodelavce v njegovi svetovalni ekipi. Podobno je obtožbe zavrnil tudi zagovornik Walterja Wolfa Mark Singer. "Walter Wolf je le navezal poslovne stike in ni bil podrobneje vpleten v pogajanja. Njegova napaka je bila, da je denar pomotoma nakazal na svoj privatni račun, vendar ga je vrnil že naslednji dan," je povedal Singer in dodal, da je prepričan, da bo Walter Wolf oproščen vseh obtožb.

V Sloveniji naj bi se afera Patria začela sodno razpletati že po počitnicah, ko naj bi pred sodnika stopila peterica obtoženih - Janez Janša, Walter Wolf, Jože Zagožen, Ivan Črnkovič in Tone Krkovič. Medtem ko naj bi na Finskem, kjer so se pojavili prvi sumi o nepravilnostih pri slovenski nabavi oklepnikov Patria, še zbirali dokazno gradivo.