Tako pravijo na celjski policijski upravi, kjer opozarjajo, da bodo identiteto medvedka lahko potrdili šele po opravljeni analizi DNK. "Glede na število medvedov na tistem območju ni mogoče z gotovostjo trditi, da gre ravno za Srečka," je poudarila Milena Trbulin in dodala, da je medved trenutno v zavetišču na Koroškem.

Po drugi strani je neprofitna mednarodna organizacija Štiri tačke, ki je - še preden so Srečka ukradli - ponudila pomoč pri iskanju trajne rešitve za medveda, na svoji spletni strani objavila, da so v kočevskih gozdovih našli iskanega medveda. Srečko naj bi se tako po navedbah direktorice organizacije Štiri tačke Johanne Stadler že ta teden preselil v zavetišče za osirotele medvede v Romunijo. Tam naj bi zanj skrbeli njihovi najboljši strokovnjaki in ga pripravili na vrnitev v divjino. V slovenske gozdove naj bi se vrnil v nekaj letih.

Logarjevi veseli, ker je Srečko živ in zdrav

Da je najdeni medved "njihov" Srečko, so prepričani tudi Logarjevi, ki so veseli, da so ga lovci našli živega in zdravega, hkrati pa pozdravljajo njegovo premestitev v primerno oskrbo, kjer bo pod budnim varstvom strokovne ekipe.

Kot je znano, se je osiroteli medved aprila zatekel na kmetijo Logarjevih nad Poljansko dolino. Tam je sesal mleko pri domači kravi in se spajdašil z njihovim psom. Kmalu je postal mednarodna medijska zvezda, zaradi česar so radovedneži od vsepovsod trumoma prihajali k brunarici, ki jo imajo Logarjevi na Starem vrhu. Za nekatere je postal junak tudi Srečkov skrbnik Matevž Logar, ko je premikastil nadležnega inšpektorja, ki je prišel na njihovo kmetijo vohljat za medvedkom.

Ko so v začetku junija pristojni organi izdali nalog za odvzem medveda in njegovo premestitev v zavetišče za prostoživeče živali na Muto, je Matevž Logar kosmatinca skril, vendar so ga kasneje inšpektorji vendarle našli in ga v spremstvu policistov odpeljali na Koroško.

Logarjevi trdijo:Medved je na Muti trpel

Tamkaj je po navedbah Logarjevih živel v katastrofalnih razmerah. "Zaprli so ga v utesnjeno samico, opremljeno z ubijalsko bolečim električnim tokom, ki mu je povzročal hude bolečine. Zaradi šokantnega ravnanja je ves čas predirljivo jokal, tulil in neznansko trpel. O tem smo se prepričali na lastne oči," so včeraj povedali Logarjevi.

Ti obenem pozivajo Štiri tačke in druge mednarodne ustanove, naj vzamejo pod drobnogled tudi druge primere zadrževanja divjih živali v ujetništvu v Sloveniji in delovanje Golobovega azila, v katerem se po njihovih navedbah "na račun slovenskih davkoplačevalcev očitno izvaja mučenje živali".

Lastnik zavetišča na Muti dr. Zlatko Golob včeraj zadeve ni želel komentirati, je pa potrdil, da je medved spet pri njem.Svoj pogled na dogodek naj bi predstavil danes.