Logarjevi so zapisali, da ne vedo, zakaj in kako se je medvedek aprila letos pojavil na območju Starega vrha, ter da z njegovim prihodom nimajo nič skupnega. Dejstvo pa je, da je bil medvedek sirota in potreben pomoči.

Poudarjajo, da so se zavedali, da je medvedek pri njih najbrž le začasno in da so še v zakonitem roku - čeprav za uredbo in njena določila sploh niso vedeli - poklicali Zlatka Goloba, lastnika zasebnega zatočišča za prostoživeče divje živali, a je Golob sprejem medvedka zavrnil.

"Zdaj pa se pojavlja kot nekakšen rešitelj, ki bo medvedka Srečka odvadil človeka," dodajajo, pri čemer izpostavljajo, da je Srečka izoliral v "utesnjeno kletko, opremljeno električno ograjo, hkrati pa ga hranil z izrazito človeško hrano". Logarjevi upajo, da se medvedku ni pripetilo kaj hudega. Med drugim se sprašujejo, ali je v "tako uničujočem ujetništvu" morda poginil.

Medvedek Srečko je doživel veliko pozornosti javnosti. Po trditvah Logarjevih, ki so želeli medvedka obdržati, se je aprila sam zatekel k njim. Po nekaterih drugih informacijah pa naj bi ga Logarjevi pripeljali s Kočevja, da bi tako dvignili interes za svojo brunarico, ob kateri bi uredili dom za medveda.

Okoljski inšpektorji so 3. junija medvedka odvzeli in odpeljali v zavetišče na Muto. A je v noči na 20. junij nekdo vlomil v azil, medvedek pa je izginil.