V Preddvoru svojo odločitev o umiku načrtov v zvezi s povezavo Kokre in Krvavca pojasnjujejo z več težavami. "Mi že zamujamo z načrtom, a uvrstitev tega projekta bi ga dokončno ogrozila v celoti. Ker načrt predvideva traso, smo naleteli na težave z lastnikom zemljišč, civilna pobuda krajanov Kokre pa tudi močno nasprotuje taki zamisli," je dejal župan Miran Zadnikar in dodal, da drugega izhoda ni bilo. Razvojno pa bodo v strateških dokumentih za prihodnost to možnost ohranili.

V RTC Krvavec je bila ta povezava na drugem mestu (za Jezerci) v razvojnih načrtih in zato tako občinsko odločitev obžalujejo. "Turizem je tudi za to občino ena redkih panog z možnostmi, odrekanje tako dobremu projektu pa za nas ni dobro. Gre namreč za dobro premišljen projekt, ki bi bil poslovno in turistično privlačen, dodana povezava dragocena, smučarska proga pa konkurenčna najlepšim v tujini," je pojasnil Marko Grebenc, ki v RTC Krvavec sodeluje tudi pri razvojnih načrtih.

Krvavec z zaledjem dveh občin vsekakor potrebuje smele razvojne načrte z boljšo ponudbo tako sistema žičnic kot prenočitvenih zmogljivosti. Jasen ne pa za zdaj pomeni zelo vprašljivo prihodnost zamisli, da bi smučarji s Krvavca smučali v lepo dolino in se na Krvavec vozili tudi s preddvorske strani.