Pol leta nazaj je policija razbila zvodniško mrežo, ki jo je vodil Damjan Puzavac, bolje znan kot "Guzi". Pomagala mu je njegova partnerica in ''osebna tajnica'' Urška Žnidaršič. "Guzi", ki se je želel prikazati kot sodobnega Robina Hooda celo na sodišču, a mu sodnica na srečo ni niti malo verjela, je trenutno na hladnem in bo tam ostal skupaj devet let. Žnidaršičeva pa se sicer še sprehaja na prostosti, a le pogojno.

12 tisoč evrov mesečno

Več kot dvajset deklet je Puzavcu služilo bajne vsote denarja, govorimo o vsaj 12 tisoč evrih mesečno. In nikakor ne vedno prostovoljno – po stari navadi iz Hollywoodskih filmov se je začelo z "ljubeznijo na prvi pogled". "Guzi" je dekleta najprej zapeljal v svojo spalnico, kasneje pa še v marsikatero. Če ne zlepa pa zgrda, poroča Nedeljski. Uspeli so celo pridobiti cenike storitev, cene na njih pa se gibljejo od 50 evrov za pol ure posteljnih igric do vrtoglavih 1000 evrov za tujca, ki želi z dekletom preživeti celo noč.

Stranke s Šubičeve

Menili bi, da si stotake, ki iz denarnic puhtijo v roke vodij prostitucije in trgovine z belim blagom, lahko privošči le nekdo s ''poslansko'' plačo. In tu stvar postane gordijski vozel – bolj kot ga razpletaš, bolj se zapleta. Po poročanju Nedeljca so nekatera izmed izkoriščanih deklet napisala prostovoljne izjave, v katerih opisujejo svoje suženjstvo, dnevna ''darilca'', ki so jih morala puščati Puzavcu, po domače, odstotki od prometa, nikoli pa ne manj kot 65 evrov. Povedale so, da so imele na dan tudi po pet strank. In tu vozel postane še malo debelejši. Nekatere od teh strank naj bi namreč nosile imena, ki bi ob objavi stolčke ne le zamajale ampak polomile, zrušile položaje in bi zaradi njih "svingerska afera" izpred let zbledela v pozabo. ''Poglavje zase so stranke prostitutk. Če bi dekleta razkrila imena vseh mogočnežev (tudi s Šubičke, kjer je parlament!), ki so si privoščili plačane trenutke ''a la dolce vita'', bi izbruhnil nepopisen škandal. Zamajal bi se marsikateri stolček,'' lahko preberemo v Nedeljskem dnevniku.

Grožnje s pištolo

Ena od deklet je časniku zaupala celo bizarne zahteve dvojice slovenskih politikov, ki sta jo obiskovala v paru: zahtevala sta, da naj ima oblečene ''roza štunfe'', saj drugače ne dobi tistega, po kar je prišel. Dekle je zaupalo še, da je kmalu spoznala ''v kako sr**je je padla'' in so se ji zašibila kolena. Ob grožnjah Puzavca bi se verjetno vsakomur. Kot zapiše Nedeljski, je Puzavac dekletu celo povedal, da ima orožje vedno s seboj in da je pokončal že šest ljudi in bo še kakega, če bo treba.

Stanovanja, ljubezenska gnezdeca imenovana v oglasih znanega oglasnika, o katerih še poročajo, so vsepovsod. Savska, Kotnikova, Celovška, po raznih ''večzvezdičnih'' hotelih, na Kvedrovi, celo v tujini – Italija, Avstrija ter močno oblegana hrvaška Opatija.

Morda pa o razsežnosti mreže oziroma seznama Puzavčevih strank največ pove ''prijetno'' sporočilo, ki ga je raziskovalec in avtor članka, znani Tone Fornezzi, dobil v svoj e-poštni nabiralnik: ''Svetujem ti, da takoj zažgeš dokumente, ki si jih kupil od policajev, ker bomo sicer zažgali tebe! Ne igraj se z življenjem!''