Poleg Jankovića sta temeljni kamen objekta položila še direktor družbe Mijaks investicije Miha Jarc in direktorica javnega stanovanjskega sklada MOL Jožka Hegler.

Od novih domov se po županovih besedah že gradi dom v Črnučah, zaradi zbiranja podpisov za referendum o občinskem prostorskem načrtu pa ostale lokacije čakajo na uveljavitev omenjenega načrta.

Javni stanovanjski sklad je sicer z družbo Mijaks oktobra lani sklenila menjalno in prodajno pogodbo, da bi zagotovila pogoje za izvedbo investicije v Murglah. Sklad je na Mijaks prenesel lastninsko pravico na svojih zemljiščih, partnerska družba pa bo v zameno za zemljišča po dokončanju gradnje na sklad prenesel lastninsko pravico na 12 oskrbovanih stanovanjih in 10 parkirnih mestih. Vrednost nepremičnin, ki jih bo dobil sklad, znaša dober milijon evrov.

Prednost predvidene lokacije oskrbovanih stanovanj v Murglah je po navedbah sklada v njeni legi na obrobju mestnega središča, hkrati pa v neposrednem zelenem okolju ob Poti spominov in tovarištva. Poleg tega ta lokacija zagotavlja povezanost starejših ljudi z utripom mestnega življenja.

Koncept oskrbovanih stanovanj je zasnovan v smislu višje kakovosti bivanja. Tako bodo vsa stanovanja opremljena z najnovejšim sistemom prezračevanja. Zagotovljene bodo oskrbne in tudi zdravstvene storitve, ki bodo nadgradile že trenutno bogato ponudbo zdravstvene dejavnosti v sosednjem poslovno-trgovskem centru Murgle. Tako bo dosežena višja raven bivanja starejših ter bolj dinamičen, aktiven in zdrav način življenja, so še zapisali v sporočilu za javnost.