Skupini 19. maj 2010: Sram me je, da sem študent se je pridružilo že več kot štiri tisoč uporabnikov. Na Zidu, kjer uporabniki lahko objavljajo svoje komentarje, se je pojavilo več zapisov, ki so dogodke pred parlamentom obsodili. Več očividcev pa je zapisalo, da so se k nasilju zatekli predvsem pijani dijaki. „Te dogodke sem pričakoval, ker so študentske demonstracije že lep čas samo navadna pijanica in izgovor, da falirani študentje in razvajeni dijaki afne guncajo. In žalostno je to, da potem predsednica ŠOS vandalizem izenači z „izražanjem jeze študentov“. Naj povpraša tistih 8000 prisotnih, če je kdo od njih vedel, kaj točno počne tam (razen, da ga pije),“ je zapisal eden izmed uporabnikov.

Na socialni mreži se je pojavilo tudi več skupin, ki so proti študentskim organizacijam, in zahtevajo, da slednje prevzamejo odgovornost za dogodke, oziroma jih pozivajo, naj odstopi njihovo vodstvo. V skupini Šou študente samo izkorišča, zato NE grem na demonstracije so uporabniki spraševali, koliko jih je prejelo SMS sporočilo s strani ŠOU, čeprav naj lastniki telefonskih številk tega ne bi dovolili – oglasilo se jih je pet, sporočila pa naj bi jih prejelo še več.

V skupini Za malo delo, v katero se je včlanilo več kot 1500 članov, je eden izmed uporabnikov zapisal: „Zakon o malem delu je dober, ker se bo končno začelo nekaj delati proti organizacijam, ki bogatijo na žuljih študentov.“ Spet drugi so zapisali, da so bili sprva sicer proti sprejetju omenjenega zakona, ki naj bi „zakuhal“ demonstracije, vendar so se po dogodkih pred parlamentom premislili in zdaj zakon podpirajo.

Poleg skupin, ki so obsodile izgrede na študentsko-dijaških demonstracijah, so se pojavile tudi tiste, ki so podprle včerajšnja dejanja. V skupini 19.5.2010;Še premal ste razpalili parlament, ki šteje več kot 300 članov, je eden izmed uporabnikov zapisal: „Podpiram študente k takim demonstracijam, le tako naprej in zmaga bo prišla sama. Sedaj je ena nič za študente. Pravice bi morale biti za vse enake, ne pa da se šolajo lahko samo Pahorjevi, Janševi in Gantarjevi otroci, ki imajo polne žepe in ki ga služijo na hrbtih študentov in brezposelnih.“

Ogorčenost uporabnikov je očitno dosegla visoko raven, saj se je na spletu pojavila tudi peticija za razpustitev Študentske organizacije Slovenije. Skupina študentov Naj Se Ve pa zbira in na svojem blogu objavlja fotografije tistih, ki so včeraj v parlament metali granitne kocke in druge stvari.

Druge skupine na Facebooku so še:

ŠOU naj plača škodo na državnem zboru

PROTI skorumpirani študentski vladi ŠOU

Vodstvo ŠOS in ŠOU naj takoj odstopi!!!

Sram me je, da sem študent/dijak, zaradi tistih, ki so 19-maja protestirali!

19. 5. 2010: Sramota za Slovenijo

Za vse, ki ne podpirate nasilnih protestov

Obsojamo napad na hram slovenske demokracije!