Po navedbah časnika Delo je ministrica to storila zaradi obstoja suma storitve kaznivega dejanja zoper čast in dobro ime.

Državni sekretar Klemenčič pa je za omenjeni časnik napovedal, da bo Jelinčiča tudi civilno tožil. Prav tako razmišlja, ali je ravnanje tednika Reporter, ki je objavil pogovor z Jelinčičem, zrelo za prijavo na častno novinarsko razsodišče. Z Reporterja so ga namreč že prejšnji teden spraševali, ali uporablja elektronski naslov gorazd.klemencic, ko pa je v istem tedniku prebral intervju z Jelinčičem, je stvari povezal.

Elektronska pisma naj bi bila poslana med naslovnikoma katarina.kresal@gov.si in gorazd.klemencic@gov.si. Dokumenti pa naj bi po Jelinčičevih besedah dokazovali, da je policijsko akcijo 9. marca usmerjala Kresalova. Tako Kresalova kot Klemenčič sta takšno korespondenco zanikala, pa tudi Jelinčič je v pogovoru za Reporter dejal, da ne ve, ali je verodostojna.

Jelinčičev vir, ki mu je izročil omenjeno elektronsko korespondenco, po navedbah Dela pravi, da o verodostojnosti dokumentov ne more govoriti, ker ve, da danes take zadeve lahko naredi vsak. Klemenčič pa je dejal, da so avtorji domnevne korespondence "navadni šalabajzerji".

Novinar Reporterja Igor Kršinar je sporočil, da je z začudenjem prebral Klemenčičevo izjava, da naj bi v zadevi domnevne korespondence med njim in Kresalovo "vede sodelovali" tudi novinarji tednika Reporter ter da je "to početje zrelo za prijavo na častno novinarsko razsodišče". Obtožbe, da pri svojem novinarskem delu ne bi bil korekten, odločno zavrača.

"Na domnevno korespondenco med Kresalovo in Klemenčičem se je prvak SNS Zmago Jelinčič skliceval, ko sem ga v intervjuju vprašal, ali verjame, da naj bi bila notranja ministrica o kriminalistični akciji obveščena šele potem, ko so kriminalisti začeli s hišnimi preiskavami. Po intervjuju sem preveril pri policiji, notranji ministrici in državnemu sekretarju, koliko sta vedela za kriminalistično preiskavo, preden sta bila o njej uradno obveščena, državnega sekretarja pa sem posebej vprašal, ali uporablja elektronsko pošto gorazd.klemencic@gov.si," pojasnjuje Kršinar.

Dodaja, da je odgovore objavil v posebnem članku in ob tem dodal, da je državnemu sekretarju ime Goran in ne Gorazd ter da elektronski naslov gorazd.klemencic@gov.si ne obstaja. O tem je obvestil tudi Jelinčiča, ki bi ob avtorizaciji lahko tudi spremenil odgovor, vendar je vztrajal pri prvotnem.