"Ne, ŠOUL se ne zanima za nakup Bachusa, ne, ŠOUL ni kupila Bachusa, ne, ŠOUL ne kupuje nobene druge nepremičnine v takšnem okviru," je bil nedvoumen Jernej Štromajer, predsednik ŠOUL. Po drugi strani pa je Mikulin povedal tudi to, da so se že pogovarjali o okvirni ceni, ki pa je ni želel razkriti.

Vlado Petek iz nepremičninske agencije Svet nepremičnin je pojasnil, da bi o konkretni cena takega lokala oziroma nepremičnine težko govorili, saj je ta odvisna od mnogih dejavnikov, a sodeč po podatkih geodetske uprave je bila cena kvadratnega metra za lokal v zadnji četrtini lanskega leta v Ljubljani 2237 evrov. Bachus je velik 1500 kvadratnih metrov, torej bi po takem izračunu cena znašala približno 3,3 milijona evrov. "Ta cena je verjetno previsoka, saj bi se zanjo težko našel kupec," meni Petek, a dodaja, da so se pred tremi leti denimo prostori Rokometne zveze Slovenije v sosednji stavbi prodali za 3400 evrov za kvadratni meter. Kako bi si lahko ŠOUL privoščila takšen nakup, nam niso povedali, saj vse resne namene v zvezi s tem odločno zanikajo.

"S poslovnimi partnerji, s katerimi že sicer sodelujemo, se občasno tudi pogovarjamo v smeri prodaje oziroma nakupa nepremičnin, da bi resno razmišljali o nakupu Bachusa, pa ne drži. Padla je ideja o nakupu, a ni realne osnove, da bi se to zgodilo," še naprej zagotavlja. O konkretnem sestanku z Mikulinom pa je povedal le, da "sestankujemo z veliko ljudmi".

Po Mikulinovih besedah pa so s ŠOUL dogovorjeni, da bodo tudi v prihodnje sodelovali tako, da bodo v ŠOUL določene svoje aktivnosti izvajali v Bachusu, saj Bachus "posluje blizu študentom". To sodelovanje že poteka, saj ŠOUL v Bachusu prireja zabave; nazadnje so v lokalu priredili zabavo ob vzpostavitvi spletne televizije Šouvizija, za katero so plačali, kot je povedal Štromajer, med 6000 in 8000 evrov, v ceno pa je bilo všteto vse, od prostora do vabil, pijače dobrodošlice, prigrizkov in voditeljev. Poleg tega v Bachusu pogosto potekajo tudi razna brucevanja in tematske zabave posameznih ljubljanskih fakultet.

Štromajer je še povedal, da ŠOUL želi razširiti dejavnosti, namenjene študentom, in zato že več časa preučujejo možnosti investiranja v nepremičnine. Tako je s tega področja že nekaj let stara ideja, da bi denimo zgradili športno dvorano.