Z odličnimi ocenami in točkovanji govorcev kot posameznikov se je Maja Cimerman, študentka mednarodnih odnosov na FDV, v kategoriji angleščina kot drugi jezik, uvrstila takoj za zmagovalcem, Grkom Moschopoulosom, na tretjem mestu pa ji je tudi v tej kategoriji sledil Filip Dobranić.

Maja in Filip sta kot ekipa v kategoriji angleščina kot drugi jezik prišla do četrtfinala in tam izpadla, kar je najboljši slovenski rezultat doslej. V Turčiji je Slovenija sodelovala s tremi ekipami, v eni sta bila Maja in Filip, v drugih dveh pa Jernej Jenko in Simon Tertnik ter Barbara Žitek in Vanja Vrečič.

Filip Dobranić je že kot dijak lendavske gimnazije postal svetovni prvak med srednješolci, in sicer leta 2007 v Seulu, leta 2008 pa je naslov najboljšega debaterja dijaka ubranil še na svetovnem prvenstvu v ZDA. Med bivanjem v Antalyi, ko so še potekale tekmovalne debate in izida še ni bilo mogoče napovedati, je Filip ocenjeval konkurenco kot izjemno kakovostno in ostro. Zlasti zato, ker sta z Majo oba šele študenta drugega letnika in sta poskušala doseči čim boljšo uvrstitev med tekmeci, med katerimi je bilo veliko izkušenih govorcev, tudi takšnih, ki že pripravljajo magisterij ali doktorat in so stari že skoraj 30 let. Pogoj za udeležbo na študentskem svetovnem debatnem prvenstvu je namreč ta, da se tekmovalci izobražujejo na eni od univerz. Filip je že pred odhodom na svetovno prvenstvo premišljeval, ali bi se sploh prijavil na naslednje tekmovanji v Bocvani, kajti po pravilih sme študent na svetovno prvenstvo le štirikrat. Iz previdnosti je menil, da bi s svojo kvoto varčeval in z odhodom na svetovno prvenstvo počakal do svojega magisterija, ko bi imel več izkušenj in možnosti za resnejšo uvrstitev v ostri konkurenci. Zato so Filipova zmaga in tretje mesto ter Majino drugo mesto še toliko bolj sladki.