Urad RS za nadzor prirejanja iger na srečo je v letih 2008 in 2009 prejel več prijav občanov, da se na televizijskem programu Kanal A predvaja kontaktna oddaja Srečna linija oziroma Fantastični klic, v kateri gledalci sodelujejo tako, da pokličejo na premijsko telefonsko številko in odgovarjajo na zastavljeno vprašanje voditeljice oddaje, pri čemer imajo ob pravilnem odgovoru pravico do nagrade.

Prijavitelji so menili, da oddaja poteka nepošteno, saj v nekaterih primerih voditeljica ob koncu oddaje ni razkrila pravilnega odgovora ali pa je bil popolnoma nelogičen oziroma so velikokrat klicali na premijsko telefonsko številko, vendar niso dobili povezave s televizijskim studiem, klic pa jim je bil kljub temu zaračunan.

Urad je preučil splošne pogoje sodelovanja v igri Srečna linija oziroma Fantastični klic in ugotovil, da vsebuje vse elemente igre na srečo po Zakonu o igrah na srečo. V skladu s svojimi pooblastili je tujemu prireditelju izdal odločbo o prepovedi prirejanja igre na srečo Srečna linija oziroma Fantastični v Republiki Sloveniji. Dne 2. 12. 2009 je tuji prireditelj prenehal prirejati navedeno igro na srečo v Republiki Sloveniji, tako da se ne predvaja več na televizijskem programu Kanal A.

V zvezi z navedeno igro na srečo Urad vodi tudi postopke zoper domače pravne osebe, ki so za tujega prireditelja navedene igre opravljale storitve in tako kršile 6. člen Zakona o igrah na srečo. Dva ponudnika telekomunikacijskih storitev sta se na opozorilo Urada odzvala in s prirediteljem prekinila pogodbeno razmerje.