V ponedeljek bo izvajalec Kraški zidar na travniku ob Borovniščici začel zakoličenje objektov novega blokovskega naselja, medtem pa že delajo z zemeljskimi deli. "Takratni referendum o gradnji blokov, 22. junija 2008, je ustavil ves postopek. Nato je investitor oziroma kupec teh stanovanj, Stanovanjski sklad RS, spreminjal prvotne načrte, več ali manj pa je bilo to v režiji Kraškega zidarja, ki bo tudi gradil stanovanja," je poudaril Ocepek.

Povedal je, da so kar dobrega pol leta potekala usklajevanja in dogovarjanja s civilno iniciativo, ki je nasprotovala gradnji. Na koncu pa so se le uskladili in po županovih besedah stvar pripeljali do konca.

Omenil je, da je tudi civilna iniciativa ugotovila, "da so se malo zaleteli", ker je bila volilna udeležba na referendumu 32-odstotna. "To je izredno slaba udeležba, čeprav smo bili edini v Slovenji, kjer je potekal istočasno tudi referendum o pokrajinah," je dejal.

Borovniški župan gleda v prihodnost in ocenjuje, da bo blokovsko naselje dolgoročno zanimivo za vse, saj bo kraj zaživel, in ne bodo več mesto starajočih in upokojenih. Blokovsko naselje bo predvsem namenjeno mladim družinam, zato se bo to po županovih besedah poznalo na več področjih življenja.

Župan Ocepek je še dodal, da predvideni predračun investicije znaša skupaj 22 milijonov evrov in po njegovih podatkih, ki jih ima na voljo, je to trenutno drugo največje stanovanjsko gradbišče "v kosu" v državi. Stanovanja naj bi bila nared do konca leta 2011.

In medtem ko se eni veselijo nove stanovanjske pridobitve, pa so se nekateri Borovničani, kot piše na spletni strani občine, od travnika ob Borovniščici poslovili minulo nedeljo s simbolnim tekom čez njega in skromno pogostitvijo, na koncu pa so prižgali še svečo.