Navedbe o nerevidiranju samega Računskega sodišča RS niso resnične, saj zakon o računskem sodišču po spremembi v letu 2001 v 2. odstavku 31. člena jasno navaja: "Računovodske izkaze računskega sodišča revidira revizijska gospodarska družba, ki jo izbere državni zbor na predlog delovnega telesa, ki je pristojno za nadzor proračuna in drugih javnih sredstev."

Državni zbor (DZ) je maja leta 2004 izbral neodvisno revizorsko hišo Renoma, družbo za revizijo in svetovanje, ki je za leta 2001, 2002 in 2003 v poročilih navedla, da so računovodski izkazi za posamezna navedena leta resničen in pošten prikaz finančnega stanja, kar predstavlja tri pozitivna mnenja. DZ je 11. julija leta 2005 izbral isto revizorsko hišo, ki je za leto 2004 v poročilu prav tako navedla, da so računovodski izkazi za navedeno leto resničen in pošten prikaz finančnega stanja, kar predstavlja pozitivno mnenje.

DZ je nato maja leta 2007 izbral drugega revizorja, namreč neodvisno revizorsko hišo JPA - Abeceda Revizija, podjetje za revizijo in sorodne storitve. Ta je za leti 2005 in 2006 v poročilih navedla, da so računovodski izkazi za posamezni navedeni leti resničen in pošten prikaz finančnega stanja, kar predstavlja dve pozitivni mnenji.

"Za vsa navedena leta je torej Računsko sodišče RS prejelo pozitivna mnenja od neodvisne revizijske gospodarske družbe, ki jo vsakič izbere državni zbor, za leti 2007 in 2008 pa državni zbor revizijske gospodarske družbe še ni izbral. Vsa poročila so javno dostopna vsakomur, ki zanje izkaže interes, tudi bivši odgovorni osebi ministrstva za kulturo," je zapisal predsednik Računskega sodišča RS Igor Šoltes.

Simoniti je v svojem odzivu zatrdil, češ da nikoli ni bilo revidirano računsko sodišče, saj po njegovi presoji ni verodostojnih ljudi, ki bi to lahko opravili.