Po Janševih besedah je bila "namerno zgrešena" večina volilnih napovedi, ki so bile objavljene pretekli teden, ko jih je bilo po zakonu še dovoljeno objavljati. Ankete, ki jih je naročila SDS, namreč po njegovem kažejo drugače. "Dejansko ne vodimo za veliko razliko pred konkurenco, z SD pa smo precej izenačeni," je dejal.

Objavljene napovedi so po besedah predsednika SDS enake raziskavam pred zadnjimi državnozborskimi volitvami, "na ta način pa so objavljene iz dveh razlogov. Prvič zato, da pasivizirajo naše bolj ali manj zveste volivce, ki na ta način mislijo, da ni treba na volitve. Drugič pa zato, ker se je to do zdaj enkrat že obneslo, zaradi česar naši nasprotniki računajo, da se bo tudi tokrat," je dejal Janša, navzoče pa pozval, naj anketam ne nasedajo.

Janša sicer meni, da lahko SDS kljub temu še vedno zmaga z razliko, kot so ji jo napovedovale ankete, vendar le, če bodo njeni člani in simpatizerji odšli na volitve in če se bodo povsem aktivirali vsi njeni občinski in mestni odbori.

Janša še posebej zadovoljen z ženskim delom evropske liste SDS

Prepričan je tudi, da ima stranka za letošnje evropske volitve zelo kakovostno listo. "Volivci in volivke doslej še na nobeni listi niso imeli tako kakovostne ponudbe, kot jo imajo na tokratni listi SDS, posebej, ko gre za ženski del liste," je dejal in dodal, da slovenska javnost to že spoznava.

Srečanja s kandidatkami SDS za evropske volitve, ki ga je na Škofljici pripravil ženski odbor SDS, sta se udeležili tudi dve kandidatki za evroposlanski - Romana Jordan Cizelj in Zofija Mazej Kukovič.

Jordan Cizljeva je izpostavila pomembnost srečanja. Po njenem je dobro, da ženske pokažejo, da so volitve za ženske pomembne, ob tem pa opozorila, da je udeležba žensk v evropski politiki slaba, kar pa ni dobro: "Ženske smo namreč del celote, ki bolje deluje, če sta prisotna oba njegova dela - ženski in moški".

Mazej Kukovičeva pa je opozorila, da danes prevladuje prepričanje, da je politika nekaj slabega, to pa po njenem pomeni, da je še veliko priložnosti, da z zgledom in prepričevanjem, ljudi prepričajo, da temu ni tako. "Politika je namreč kraj, kjer se oblikuje okolje, tudi takšno, ki bo šlo v prid ženskam," je dejala in enako kot Janša pozvala k čim večji udeležbi na nedeljskih volitvah.