Največji slovenski ponudnik internetnih storitev bo sestavni del Telekoma Slovenije postal predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta, so še sporočili iz Telekoma.

S pripojitvijo Siola se nadaljuje proces preoblikovanja družb znotraj skupine Telekom Slovenije, ki je posledica trendov na svetovnih trgih elektronskih komunikacij, kjer je v zadnjem obdobju opaziti koncentracijo ponudnikov klasičnih in novih telekomunikacijskih storitev. Predvsem pa spremembe zahteva razvoj multimedijskih tehnologij in storitev, zaradi česar so na internetnem trgu poslovno uspešnejši praviloma tisti, ki ponujajo vse informacijsko komunikacijske storitve na enem mestu, vendar tudi ponudbo, prilagojeno posameznemu naročniku, izoblikovano glede na uporabniške vzorce posameznika.

Z novo organiziranostjo bo Telekom Slovenije lažje zagotovil najnovejše tehnologije slovenskim uporabnikom, boljša povezanost pa bo omogočila poenostavitev poslovnih in tehničnih procesov in večjo finančno učinkovitost družbe. Združitev prinaša večjo preglednost ponudbe in boljšo preglednost rezultatov lastnikom. Zaposleni v Siolu bodo tudi v bodoči organizacijski strukturi pomembni nosilci razvoja širokopasovnih vsebin in storitev, zagotavljajo v Telekomu.

Naročnikom Siola bo pripojitev prinesla številne ugodnosti in koristi. Lažje in na enem mestu bodo lahko urejali vse zadeve, povezane s telefonijo, internetom in IP TV, učinkovitejši bodo klicni centri in ostale storitve, skupni račun pa jim bo olajšal poslovanje in znižal stroške. Uporabnikom bo zagotovljena še boljša podpora in servis, so še sporočili iz Telekoma.