Ena izmed žensk je umrla zaradi raka, druga pa med postom, je Nedogon, ki je prejšnji mesec 14 članov sekte odpeljal iz zaklonišča, povedal za Russia Today. Lokalni uradniki v regiji Pensa pravijo, da ne bodo potrdili smrti, dokler ne pregledajo bunkerja, kjer še vedno vztraja 11 pripadnikov sekte.

Varnostne sile ščitijo polja nad jamo, odkar je novembra veliko pozornost medijev pritegnilo odkritje 35 pripadnikov sekte, ki so se skrili pod zemljo. Sekta, ki to pomlad pričakuje konec sveta, je bila za zimo opremljena s hrano, plinom in gorilnim oljem. Grozila je z razstrelitvijo, če bi jih oblasti poskušale odstraniti.

Po mesecih pogajanj je večina članov sekte prišla na površje, saj so očitno verjeli, da so razpoke v njihovem podzemnem bivališču, ki jih je povzročila pomladna odjuga, božje znamenje, še poroča dpa.

Vodja sekte Pjotr Kuznecov, ki se ni pridružil svojim privržencem pod zemljo, je bil izpuščen iz psihiatrične bolnišnice, da bi pomagal prepričati člane sekte k vrnitvi na površje.

Sekta je ruska pravoslavna ločina, ki zase trdi, da je "prava" cerkev ter zavrača sodobnost. Kuznecov je članom prepovedal plačevati davke ter kupovati izdelke s črtnimi kodami, ki jih imenuje satanske številke.