Zabavo so odprli Kačji pastirji, ki so ogreli še nekoliko zaspano in maloštevilno občinstvo. Dvorana pa se je kaj hitro napolnila, ko so na oder stopili Lačni Franz. Nastop so začeli z neke vrste Štajersko himno, pesmijo Štajerska se veseli in nadaljevali s svojimi starimi, a vsem dobro znanimi uspešnicami, kot so Gate na glavo, Zarjavele trobente in Zadnja večerja, nastop pa sklenili s slovensko himno.

Predin je občinstvu pripravil še posebno presenečenje, ki je ostalo skrivnost vse do zadnjega trenutka. Pesem Praslovan je s Predinom zapel sam Magnifico. Zabavo so pripeljali do vrhunca člani skupine Mi2, ki so prav tako s svojimi največjimi uspešnicami zabavali do takrat že nabito polno dvorano. Sledila je le še poslovilna pesem vseh nastopajočih in koncert je bil končan, čeprav je publika očitno hotela še več.

Štajerska noč se je tako pridružila sklopu "regionalno obarvanih zabav", primorski Mortadelijadi, dolenjski Cvičkariji in prekmurski Bujti repi. Po odzivu občinstva sodeč pa je "prva štajerska zabava" - čeprav samo za eno noč - dosegla svoj namen, ki je, kot je povedal Predin, "narediti to deželo spet veselo".

Med gosti, ki nikakor niso bili le Štajerci, je bilo med drugimi mogoče opaziti tudi letošnjega predsedniškega kandidata iz Maribora Darka Kranjca.