Letalo za 35.200 evrov

Cena enega demilitariziranega letala, torej brez orožja, je 45.000 ameriških dolarjev oziroma 35.200 evrov. Letala z dvema sedežema in motorjem turbojet R-13 imajo po trditvah v oglasu naletenih 1.300 ur. Ta model letala, MIG-21UM, je šolsko letalo, dvosed, namenjen učenju. Načeloma so migi le enosedežni.

Ta letala so ena najbolj znanih in razširjenih sodobnih vojaških letal, saj je bilo izdelano več kot 15.000 letal, naredili so jih kar v 15 različicah, uporabljalo pa jih je 30 držav. Čeprav danes miga "odlikuje" predvsem zastarela tehnologija, ga še vedno uporabljajo v Bolgariji, na Hrvaškem, v Egiptu in še v nekaterih drugih afriških ter azijskih državah.

Prodaja vojaških prevoznih sredstev in orožja

Mig je ime dobil po svojem proizvajalcu Mikojan-Gureviču (MiG). Razvijati so ga začeli na začetku petdesetih let prejšnjega stoletja, prvi prototip pa je vzletel leta 1955. Javnosti so ga prvič predstavili šele leto kasneje.

Sicer pa se je v zadnjem času prodaja vojaških prevoznih sredstev in tudi orožja precej razmahnila. Oglasi na internetnih straneh so bolj anonimni, saj se prodajalec lahko predstavlja pod katerim koli imenom.