Christer Holmgren in Edward Stow po poročanjuj britanskega Guardiana verjameta, da je bil Jack Razparač pravzaprav Charles Cross. Gre za moškega, ki je glede na podatke policije 31. avgusta 1888 našel prvo Razparačevo žrtev, prostitutko Polly Nichols. Crossa je očividec Robert Paul videl, ko se je sklanjal nad žrtvijo.

Cross je policiji povedal, da se je okoli tretje ure zjutraj sprehajal po ulici, ko je zagledal truplo Nicholsove. Toda Holmgren in Stow menita, da bi bil lahko tudi njen morilec, ki so ga pravzaprav zalotili pri "delu". Kot je zatrdil Paul, je videl Crossa stati ob truplu Nicholsove, Cross pa je policiji pozneje povedal, da je stal na cesti in bil nekoliko odmaknjen od žrtve.

Vsi nadaljnji umori so se zgodili med njegovim domovanjem in njegovo službo, in to v času, ko je navadno odhajal na delo ali pa se vračal domov.

Policistom ni dal pravega imena

"Misliva, da je Charles Cross, prva oseba, ki je našla prvo truplo. Videli so ga, ko se je sklanjal nad Polly Nichols, hotel pa je tudi prikriti nekaj ran. Niso ga preiskovali, le zelo mimogrede je bil omenjen v eni od kartotek. Odkrila sva tudi, da je dal policiji napačno ime. Njegovo pravo ime je bil Charles Latchmere. Takrat je policija iskala neke vrste posebneža. Zdaj vemo, da večino zločinov zagrešijo popolnoma običajni ljudje," je prepričan Stow. Dodaja, da se je prav vsak umor zgodil poti med njegovim domom in slubo. "On je najustreznejši osumljenec doslej," je prepričan.

Mary Ann "Polly" Nichols je Razparač napadel, ko je hodila domov. Njeno grlo je bilo dvakrat prerezano od leve proti desni, njeno telo pa iznakaženo. Drugo žrtev, Annie Chapman, so našli 8. septembra. Njen trebuh je bil prerezan, mrliški ogledniki pa so ugotovili, da ji je morilec odstranil maternico. Elizabeth Stride in Catherine Eddowes sta bili umorjeni zgodaj zjutraj 30. septembra 1888. Eddowsova je imela močno poškodovan vrat, na trebuhu je imela dolgo rano. Manjkala sta ji leva ledvica in velik del maternice.

Zadnja žrtev je bila Mary Jane Kelly. Našli so jo 9. novembra 1888 na postelji enosobnega stanovanja, v katerem je živela. Tudi ona je imela prerezan vrat, trebušno votlino pa je imela skoraj popolnoma izpraznjeno. Manjkalo je celo njeno srce.

Policija prepričana, da je šlo za izobraženca

Ker je morilec žrtvam odstranjeval organe, je bila policija prepričana, da je šlo za izobraženega človeka višjega sloja, najverjetneje zdravnika ali plemiča. Sumili so tudi princa Alberta Victorja, vnuka kraljice Viktorije, in sira Williama Gulla, kraljičinega zdravnika.

Holmgren in Stow sta svoje trditve predstavila na uprizoritvi prvega umora ob njegovi 124. obletnici.