Strokovnjaki so za rezultate nemudoma okrivili obsedenost z zvezdniki pri mladih in tudi vse bolj popularen trg plastičnih operacij. Raziskava, ki je razburila ženske organizacije, je še razkrila, da je četrtina vprašanih prepričana, da bi bile z večjimi prsmi "bolj srečne", poročajo tuji mediji. Kar 60 odstotkov vprašanih pa jih je prepričanih, da bi jih moški pogosteje opazili, če bi imele večje prsi. Nasprotno, da bi jih moški opazili, če bi imele višji inteligenčni količnik, jih meni samo 43 odstotkov.

Rezultati spletne raziskave, ki jo je izvedel portal www.MyVoucherCodes.co.uk, povzročajo skrbi, da so pritiski na moderne ženske zaradi oglaševanja in revij vsako leto hujši. Predstavnice britanskih feminističnih skupin menijo, da so ženske vse bolj osredotočene na svoja telesa.

Raziskovalci so še ugotovili, da bi 44 odstotkov od 1142 vprašanih žensk raje imelo "vitko postavo" kot visok inteligenčni količnik, večina izmed teh pa jih je prepričanih, da bi bile takšne "bolj samozavestne". Skoraj enak delež vprašanih (37 odstotkov) jih je priznalo, da bi svojo pamet takoj zamenjale za "idealno postavo".

Pri vprašanjih o zvezah je večina žensk odgovorila, da moški cenijo pamet, čeprav jih je dve tretjini priznalo, da imajo občutek, da je zunanjost bolj pomembna pri pritegovanju pozornosti bodočega partnerja. Večina je prav tako prepričana, da privlačne ženske lažje dobijo službo in tudi hitreje napredujejo. 80 odstotkov pa jih je priznalo, da imajo občutek, da jih pogosteje ocenjujejo glede na njihov videz kot po pameti.

Mark Pearson z MyVoucherCodes.co.uk je bil nad rezultati presenečen: "Presenetilo me je, da toliko žensk svoj zunanji videz postavlja pred pametjo. Zanimivo se mi zdi, da ženske menijo, da bi jih večje prsi osrečile bolj kot višji inteligenčni količnik - upoštevajoč, da ti večja pamet lahko pomaga na področju kariere in tudi drugje."