Žena A, ki ji je facebook večkrat predlagal neznano žensko kot osebo, ki bi jo lahko poznala, saj imata nekaj skupnega, je nedavno odkrila, da je to, kar imata skupnega, pravzaprav njun mož. Na profilni fotografiji za facebook, ki jo je uporabljala žena B, je bila fotografirana zraven poročne torte, ob njej pa je stal mož žene A.

Žena A je svojega moža takoj zaslišala, če je ločen, pa ji tega ni povedal, a se je izkazalo, da moški krši zakone in je poročen z obema hkrati. Kljub njegovi prošnji, da naj to ostane njuna skrivnost in da bo zadeve uredil, ga je žena A prijavila policiji, ta pa je sprožila sodni postopek.

Državni tožilec Mark Lindquist ugotavlja, da je facbook postal prostor v katerem ljudje nenehno ugotavljajo kazniva dejanja drug o drugem in jih prijavljajo policiji.

Mož, katerega ime naj bi bilo Alan L. O’Neill, se je leta 2001 poročil z ženo A, potem pa si je spremenil ime in se leta 2009 poročil še z ženo B, ob tem pa se ni ločil od žene A. Sedaj je v kazenskem postopku zaradi kaznivega dejanja bigamije, ki ga lahko stane do enega leta zaporne kazni. Do izreka kazni bo moški ostal na prostosti, v tem času pa bo najverjetneje izbrisal svoj profil s priljubljenega družbenega omrežja.